Kapcsolat

Telefonos tanácsadás         (350 Ft/perc):
+36-90/900-650 

Időpont igénylés:
+36-20/243-5892
farkas.lajos@pszichohelp.hu

Üzenetküldés

Helyszín:
Budapest, V. ker. 
Molnár u. 10.


Utalvány és klubkártya elfogadás 

Hírek - Érdekességek

Hírek - Érdekességek

A kézfogásról - 2. rész: hogyan keltsünk jó benyomást?

2013.10.30. A kézfogásról - 2. rész: hogyan keltsünk jó benyomást?

Sokakat érdekel a kézfogás jelentése, általános kommunikációs értéke, s más egyéb szempontok a kézfogás kapcsán. Pár szó tehát a kézfogásról.

tovább

A kézfogásról - 1. rész: miről informál?

2013.10.05. A kézfogásról - 1. rész: miről informál?

Sokakat érdekel a kézfogás jelentése, általános kommunikációs értéke, s más egyéb szempontok a kézfogás kapcsán. Pár szó tehát a kézfogásról.

tovább

Láthatóvá válhatnak álmaink

2011.10.09. Láthatóvá válhatnak álmaink

Bár még rengeteg a tennivaló etéren, de a neoroscience és a technika fejlődésével már most elképesztő ütemben közelít a tudomány egy régi vágy beteljesüléséhez: belső képeink, álmaink valódi képpé transzponálásához..

tovább

Elnyomjuk? Ne nyomjuk?

2011.10.04. Elnyomjuk? Ne nyomjuk?

Számos történeti adat található arra nézve, hogy az érzelmek, gondolatok elnyomásának, „nem kifejezésének” hatalmas kultusza volt a különböző korszakokban, napjainkig. Formáját tekintve eltérően jelentkezett ez a törekvés a különböző kultúrákban, a törekvés maga azonban a legtöbb helyen megtalálható..

tovább

Dohányzás és személyiségváltozás

2011.09.13. Dohányzás és személyiségváltozás

Áldás, vagy átok.. A dohány íze és a türelmetlenség érte, tömegek számára jelenti a létezés természetes velejáróját. Régi keletű vita az, hogy a dohányzás hogyan és mennyire káros. Helyesebben a dohányosok és a nemdohányzók ellenérdekeit leképező diskurzus ami élő, a káros hatások már igazoltak. Az újabb elemzési szempontok egyike azonban túlmutat ezen. A dohányzás és a személyiség lehetséges összefüggéseit keresi.

tovább

Alszunk – mint hal a vízben?

2011.08.17. Alszunk – mint hal a vízben?

Az ember mindenesetre a teremtés koronája. No nem is szeretnénk vitatni ezt a vaskos tényt, azonban meglepő azonosságok látnak időről-időre napvilágot atekintetben, hogy milyen egyszerű szervezetekben működő mechanizmusok lehetnek nagyon hasonlóak az emberi szervezetben megfigyeltekhez. Most ez a biológiai „párhuzam” a zebradánió nevű, apró halacska lesz..

tovább

Érdekességek a balkezességről

2011.08.04. Érdekességek a balkezességről

Furcsa sorsa van ennek a jelenségnek. Hosszú időn át jelentett korrigálandó viselkedést, akár mindenáron. Hazánkban is ismert megoldás volt generációk számára az ún. „átszoktatás”. Merevebb viselkedési szabályrendszert alkalmazó kultúrákban fel sem nagyon merülhetett kiterjedt megnyilvánulása (pl. a középkori Japán szamurájai)..

tovább

Pár dolog az alvásról..

2011.07.31. Pár dolog az alvásról..

Az alvást alapvető és lényegi aktivitásnak tekinthetjük, a legtöbb magasabbrendű faj esetében, ugyanígy az embernél is. Az emlősöknél a leginkább, de a madarak, hüllők és halak esetében is szükség van bizonyos mennyiségű alvásra, a funkcionálás érdekében. Az alábbiakban néhány tény és érdekesség következik, az alváshoz kapcsolódóan:

tovább

Tudta? – A legtöbb döntésünket tudattalanul hozzuk..

2011.07.28. Tudta? – A legtöbb döntésünket tudattalanul hozzuk..

Azt hihetnénk és talán hisszük, reméljük is, hogy döntéseink kellően előkészített, racionális folyamat eredményei. Jó érzés ez az okos és kompetens ön-élmény. Ha esetleg meg is kérdőjeleződik e tudatosság általános érvényessége bennünk, akkor legalább néhány dimenzióban biztosnak látszik számunkra a racionalitás ereje. Ilyen például a nagyobb értékű műszaki cikkek vásárlása. Susan Weinschenk szerint azonban ebben se legyünk ennyire biztosak..

tovább